sep
15
za
Faute Party part2 @ Kegel en zalencentrum de Tibbe
sep 15 @ 21:00
sep
16
zo
BLAZING HANK and the BLUES BULLETS @ Muziekcafe de Tibbe
sep 16 @ 16:00 – 19:00

Wij, ” BLAZING HANK and the BLUES BULLETS ” zijn een Drents/Groningse viermans formatie met Assen als thuisbasis. We spelen zeer dansbare ”rockin” Chicago old school Rhythm & Blues in uptempo style. Voor een dampende bluesparty ben je bij BLAZING HANK and the BLUES BULLETS dan ook aan  het goede adres. Dit vormt de basis van onze setlist. Maar er zijn ook sidesteps naar de andere stijlen. Met ons vieren smeden we vanuit onze individuele jaren aan ervaring in blues en bluesrock scene deze uitersten met gloed en passie aaneen. Teasing the public a’ little ” is vaak de bescheiden entertainment knipoog van mijn alter ego, BLAZING HANK. Na elk optreden een nog na dampend podium, zinderende kroeg en enthousiast publiek achter latend, is dan ook ”our blues mission” In een recensie werd muziek en optreden eens omschreven als: ” Een Ongepolijste en Dampende Blues act, waarbij je niet stil kunt blijven staan ” En daar gaan we nu 15 jaar later nog steeds voor. Verplichte kost dus voor iedere Blues brother and Sister.

okt
21
zo
Bluesheat @ Muziekcafe de Tibbe
okt 21 @ 16:00 – 19:00

Opzwepend, Rauw en Authentiek
Met passie en gevoel voor onvervalste bluesmuziek is BluesHeat een opzwepende, rauwe en authentieke bluesband die rockt, kraakt en zweet dat het een lieve lust is.
Op eigen wijze bewerkte sounds van onder anderen Elmore James, Muddy Waters en Howlin’ Wolf worden gevolgd door andere blueswerken – boogie, jungle,rock, shuffle, slow, swing, uptown jump, die op inspirerende wijze de zaal in worden gelanceerd!

Dansbaar eigen werk mag niet ontbreken: “I`m coming home – Wouter Vuijk”, “Nothing movin` me/Don`t fall in love/Swoar an de grond/More bad news – Erik Waterman” “Big city – Christian Schaeffer”.

Frontman en zanger zweept de zaal op, en “dwingt” de toeschouwers haast om aan het optreden deel te nemen, tamboerijn en shaky eggs maken het feest compleet.

nov
18
zo
Williamstown Inc. @ Muziekcafe de Tibbe
nov 18 @ 16:00 – 19:00

 Williamstown Inc.

Een mix van Friezen en Drenten die allemaal eerder hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Dat is de vijfkoppige blues/rock formatie Williamstown Inc.

De band is medio 2011 opgericht door drummer Johan Boxem, waarna er enthousiast werd begonnen met het samenstellen van het repertoire. Helaas waren er in de eerste jaren behoorlijk wat opstartproblemen.  Vooral het vinden van een zanger die over het juiste stemmateriaal beschikte was – zwak uitgedrukt – een uitdaging. Maar uiteindelijk maakte zanger Henk Folkerts de band compleet.

De muzikanten van Williamstown Inc. spelen nummers van o.a. Joe Bonamassa, Walter Trout, Stevie Ray Vaughan en ZZ Top en wisselen dit af met minder bekend blueswerk.

De goed in het gehoor liggende nummers  is de band op het lijf geschreven. Juist door de afwisseling in de nummerkeuze, een stevige basis en het mooie doorleefde stemgeluid van de zanger heeft Williamstown Inc. een ‘eigen’ klinkende sound.

De band treedt graag op. Of dat nu in kleine cafeetjes is of op grotere podia maakt de mannen niet veel uit. Vooral als het publiek een goede avond heeft is de missie geslaagd!

jan
20
zo
The Highway R&B Gang @ Muziekcafe de Tibbe
jan 20 @ 16:00 – 19:00

The Highway R&B Gang, is een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt!
The Highway Gang speelt op festivals, café’s en andere podia. De blues wordt in heel Nederland, maar ook in Duitsland gebracht.

De stijl van de Gang laat zich nu merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.

De muziek onderscheidt zich doordat we geen ellen lange gitaar- of harmonicasolo’s spelen of korte sets. De nummers zijn gevarieerde nummers, bieden grote afwissing qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral erg veel speel plezier. We bieden een programma van ongeveer 3 uur.

Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, “duidelijk geen band van dertien in een dozijn”.

De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.

De “Gang” is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt.

Marco Neep – Drums en Zang
Henry Neep – Basgitaar
Eric Bosma – Gitaar en Zang
Peter Venema – Harmonica en Hammond

apr
21
zo
The 4Horsemen @ Muziekcafe de Tibbe
apr 21 @ 16:00 – 19:00

The 4Horsemen: een swingende band en publiekslieveling in tal van Noordelijke muziekcafe’s. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Variërend van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads. Vanwege het heel eigen karakter van de band is het moeilijk een vergelijking met anderen te maken, maar het is opvallend dat met name fans van Joe Bonamassa een klik hebben met The 4Horsemen. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste live optredens bij met name de grotere bluesfestivals en muziekcafés.

The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf koppige bluesband uit Groningen. Het Noorden van ons land heeft mede door bands als Cuby and the Blizzards een goede traditie op het gebied van de blues. The 4Horsemen weet deze traditie in ere te houden. De bandleden hebben stuk voor stuk een rijk muzikaal verleden.

Ze hebben onder andere diverse, voornamelijk Amerikaanse artiesten begeleid. De optredens spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland. Maar niet alleen daar. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in de geboortestad van Rory Gallagher in Cork, (Ierland) in een speciaal aan hem gewijde music club. In het repertoire is een tribute opgenomen aan Cuby and the Blizzards. De bezetting: Joost Karseboom (gitaar), Gertjan Blaauw (zang, tenorsax, percussie), Ronald Boxma (orgel, piano, backing vocals), Werner van Baarsen (bas, backing vocals) en Hubert van der Jeugd (drums). Tot nu toe zijn er twee cd’ s uitgebracht: Stepping Out (2010) en Lucky (2015).